I denne seksjonen forsøker vi å svare på de vanligste spørsmålene rundt iWALK2.0.
Lurer du på noe som ikke står her? Ta kontakt med kundeservice.
De fleste som benytter iWALK2.0 er mellom 12 og 64 år gamle, men det er i utgangspunktet ikke noen aldersgrense for bruk av iWALK2.0. Så lenge du hadde den nødvendige styrken og mobiliteten før skaden oppstod, kan du benytte iWALK2.0.
Normalt kan du fint bruke iWALK2.0 med gips. I noen situasjoner kan det oppstå smerter helt øverst i kanten på gipsen. Hvis dette oppstår kan du løse dette ved å legge inn ekstra polstring under kanter, f.eks. et brettet håndkle.
Nei, normalt ikke, fordi foten hviler på skinneleggen, og ikke på kneet.
Ja, en av de store fordelene med iWALK2.0 er at du kan gå opp og ned trapper – ikke like kjapt som du er vant med, men langt kjappere og mindre smertefullt enn med vanlige krykker.
Ingenting varer evig, men din iWALK2.0 vil vare i lang tid – langt lengre enn den tiden du sannsynligvis trenger å bruke den. Likevel har den noen slitedeler, slik som putene og gummifoten.
Ja, det går helt fint – så lenge du har plass foran deg til selve foten på iWALK2.0’en. Fordi dette kan være et problem er iWALK2.0 designet til å enkelt kunne tas på og av.
Gummien på foten på krykken tilsvarer underlaget på en joggesko. Men fordi du ikke har finmotoriske ferdigheter eller muligheten til å bøye ankelen er du derfor mer utsatt på is fordi du ikke kjenner underlaget like godt.
Vær derfor svært forsiktig hvis du benytter iWALK2.0 på is.
De aller fleste brudd i beinet lar deg bruke iWALK2.0, som brudd i foten og ankelbrudd. Hvis du har brudd i leggbeinet vil du sannsynligvis kunne bruke iWALK2.0. Hvis du har brudd i skinnbeinet anbefaler vi at du sjekker med legen din før du prøver iWALK2.0.
iWALK2.0 ble tilgjengelig i Norge i slutten av 2016, men produktet har vært på markedet i USA lenge. I 1999 så første utgave dagens lys, og i 2013 kom den oppdaterte 2.0-versjonen. Produktet har altså hjulpet pasienter få en lettere hverdag i mange år.